Review Ciara illustration

Waarom reviews? door middel van reviews laat ik een stukje van mijn werk en schrijfstijl zien.

Voorwoord over Ciara De Keyzer

Ciara De Keyzer is een jonge dertiger die oorspronkelijk van Dublin afkomstig is.
Ze verblijft al een aantal jaar in België en woont in Gent.
Ciara haar moedertaal en de taal waar ze het beste in communiceert is dan ook Engels.
Ze werkt Parttime bij COS en dat is ook de plaats waar wij elkaar ontmoet hebben. We zijn dus collega’s! Ciara is al jaren bezig met alles rond kunst en creatief bezig zijn. Ze kwam naar België om kunst te studeren, wat ze ook 2 jaar gedaan heeft. Daarna lag het creatief zijn eventjes stil, maar tijdens de eerste lockdown heeft ze alles weer opgenomen en nu is ze terug volop bezig!
Ciara heeft voorlopig geen website maar ik zet hieronder een link naar haar professionele instagrampagina.

https://www.instagram.com/cdk_illustration

Welk product heb ik verkregen?

Ciara maakt vooral portretten en andere schilderwerken. Ik had een portret gevraagd van mijn vriend, mijn kat en mezelf. Uiteraard had ik al een paar portretten zien verschijnen en had ik ongeveer een idee in welke stijl het zou uitgewerkt worden. Ciara haar stijl is duidelijk te zien op haar instagram.

Wat vond ik van het portret?

Het portret kwam in een grote stevige kartonnen enveloppe, dat je moest openscheuren vanboven om hem te openen. De verpakking en dus ook de bescherming van het portret zelf was uitstekend.

Het portret daar was ik heel benieuwd naar! Ciara vroeg op voorhand een paar foto’s van mijn vriend, mezelf en mijn kat. Op die manier probeert ze de verschillende hoogtes in te schatten, de stijl van onze kleding, de lichaamsbouw en in welke poses we eigenlijk staan of zitten. Toen ik het portret uit de verpakking haalde was ik zeer enthousiast!
De kwaliteit van het papier is stevig en aan de dikkere kant, wat toch wel hoort bij een kwaliteitsvol portret. De kleuren hadden meteen mijn aandacht. De schaduwen waren on point, de kledij was super leuk en ook écht iets wat we zouden dragen. Waar ik zeer tevreden van ben is dat ze hier niet gewoon onze outfits gekopieerd heeft van de foto’s die ik gestuurd had maar er haar eigen ding van gemaakt heeft. Het is eigenlijk echt een mogelijke familiefoto, maar dan uiteraard geschilderd, wat veel mooier en veel origineler uitvalt.

Ik vind persoonlijk dat we er zeker wat op lijken! Een portret -zeker geschilderd- is niet altijd gemakkelijk om exact na te maken. Uiteraard zie je geen details aan ons gezichten, maar dat ligt ook aan de stijl van Ciara. Het is ook geen gezichtsportret maar een volledig beeld, dus de focus ligt hier niet perse op details. Je ziet gewoon dat wij het zijn, zo leuk!

Dan heb ik nog niks gezegd over Chloé! Mijn katje. Ze heeft super lange haren en heeft ook veel bruine kleurschakeringen in haar haren, dus ik dacht dat dit heel moeilijk ging zijn om weer te geven. Maar, hoe goed is dat gelukt?! Daar ben ik echt zo tevreden van! Zelfs de dikte van haar staart en de kleuren op haar staart lijken heel echt!


Alle positiviteit op een rijtje:

  • Stevige verpakking, goede bescherming
  • Kwaliteitsvol papier
  • Mooie, opvallende kleuren
  • Schaduwen on point
  • We herkennen onszelf in het portret
  • Chloé (de kat) is perfect geschilderd, zoals ze echt is
  • Leuk dat het niet gewoon gekopieerd is van de foto’s
  • Handgemaakt en origineel

Mijn persoonlijke score:

9.5/10

Ik ben zeer tevreden! Het enige kleine minpuntje is dat het een beetje een buitenformaat is en het dus moeilijk is om een perfecte kader te vinden. Uiteraard is dat makkelijk op te lossen door een paar cm te snijden van het portret, wat wij ook gedaan hebben.

Zeker een aanrader!
Maakt ook het perfecte originele en handgemaakte cadeau of gewoon voor jezelf om je huis wat op te frissen met een leuk portret.
Voor prijzen en meer info stuur gerust een DM naar Ciara!

https://www.instagram.com/cdk_illustration/

Gepubliceerd door kimpeeterskmo

Hallo beste bezoeker! Mijn naam is Kim, een spontane jonge dertiger! Alles wat te maken heeft met tekst en schrijven, dat is mijn passie. Daarnaast ben ik een creatieve duizendpoot en kan ik me vinden in verschillende projecten. Mijn doel: KMO'S ondersteunen bij dagelijkse taken! De taken die je net iets te veel tijd kosten en je liever uitstelt, doe ik met plezier. Dit kan gaan van teksten typen of controleren, naar mails versturen, naar een bestelling maken of zelfs een pakketje voor je ophalen! Er is een oplossing voor (bijna) alles: Kim Peeters KMO!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: